Werken zonnepanelen zonder batterijen?

Zonnepanelen zijn onafhankelijk en kunnen correct werken zonder batterijopslag. Het hangt echter allemaal af van uw verwachtingen en het gebruik dat u ervan wilt maken.

Werken zonnepanelen zonder batterijen?

Zonnepanelen zijn onafhankelijk en kunnen correct werken zonder batterijopslag. Het hangt echter allemaal af van uw verwachtingen en het gebruik dat u ervan wilt maken. Als je zonne-energie als secundaire energiebron wilt, die je overdag kunt gebruiken en er niet van afhankelijk hoeft te zijn, zul je waarschijnlijk niet de behoefte voelen om een batterijopslag te kopen. Een hybride omvormer voor zonne-energie kan zonder batterijen werken.

Dit type systeem is aangesloten op zonnepanelen en op het elektriciteitsnet dat van beide van stroom voorziet. Stel dat u veel elektriciteit nodig heeft om een aantal kritieke activiteiten uit te voeren, maar de output van uw zonnepaneel neemt af. Hier zijn enkele instellingen waarin zonne-energie plus batterij kan helpen, en sommige waarin vasthouden aan eenvoudige zonnepanelen op het dak de juiste keuze zou kunnen zijn. Batterijen kunnen ook zonder zonnestelsel worden geïnstalleerd voor gebruik tijdens noodgevallen, maar met de zonnepanelen kunt u de batterijen opladen, zelfs als het net uitvalt.

Het elektriciteitsnet en de meeste apparaten werken op wisselstroom, terwijl zonnepanelen gelijkstroom produceren die kan worden opgeslagen in zonnebatterijen. Eventuele extra zonne-energie wordt overgebracht naar uw batterijbank zodra de apparaten van uw accommodatie deze hebben gebruikt. De energie die door de zonnepanelen wordt geproduceerd, wordt naar het huis geleid voor gebruik en ze hoeven niet alle elektriciteit te produceren om een heel huishouden te runnen, omdat tekorten kunnen worden opgemaakt met het elektriciteitsnet. Als de referentiestroombron van de snaaromvormer echter verschilt van netstroom, kunnen we het een Off-Grid zonne-energiecentrale zonder batterijen noemen.

Een off-grid zonne-energiesysteem is niet gekoppeld aan het elektriciteitsnet, terwijl een on-grid (ook bekend als netgebonden) zonne-energiesysteem dat wel is. Als u in een afgelegen, geïsoleerd gebied woont zonder centraal elektriciteitsnet, heeft u een batterijopslagapparaat nodig om uw zonneopwekking op te vangen voor later gebruik. Off-grid zonnestelsels moeten goed worden gebouwd, zodat ze het hele jaar door voldoende elektriciteit kunnen opwekken en voldoende batterijcapaciteit hebben om aan de behoeften van het huis te voldoen, zelfs in het holst van de winter als de zon schaars is. Dus terwijl de vraag „is zonne-energie het waard? is over het algemeen een simpele „ja, de vraag „is batterijopslag het waard? is complexer „het hangt ervan af.

De batterijen zijn ingesteld om het gebruik van uw eigen zonne-energie te maximaliseren (voor wat besparingen in gebieden met Time Of Use-snelheid) en zijn beschikbaar voor wanneer het net uitvalt. Of je zonnestelsel nu opwekt of batterijen hebt, als je ervoor kiest om een on-grid zonnestelsel te installeren, heb je altijd toegang tot energie (totdat het net uitvalt). Ja, u kunt een off-grid zonne-energiecentrale bouwen zonder batterij, maar u kunt geen off-grid of hybride zonne-omvormer gebruiken.