Hoe ver kunnen zonnepanelen uit elkaar liggen?

De opening tussen rijen zonnepanelen moet ongeveer vijf tot zes inch zijn, maar het wordt ook aanbevolen om tussen elke tweede of derde rij een tot drie voet ruimte te laten. Dit komt omdat er voldoende ruimte moet zijn voor onderhoudsmedewerkers om op het dak te komen en indien nodig reparaties uit te voeren.

Hoe ver kunnen zonnepanelen uit elkaar liggen?

De opening tussen rijen zonnepanelen moet ongeveer vijf tot zes inch zijn, maar het wordt ook aanbevolen om tussen elke tweede of derde rij een tot drie voet ruimte te laten. Dit komt omdat er voldoende ruimte moet zijn voor onderhoudsmedewerkers om op het dak te komen en indien nodig reparaties uit te voeren. De maximale afstand tussen zonnepanelen en batterijen moet 20 tot 30 ft zijn. Hoe korter de afstand tussen hen, hoe beter.

Lange, dunne kabels verhogen de hoeveelheid verloren energie omdat de geleider bestand is tegen de stroom. Met een kortere, dikkere kabel wordt het energieverlies geminimaliseerd tijdens de transmissie. U kunt zonnepanelen op 500 meter afstand van uw huis installeren, maar dit vereist lange, dure draden om energieverlies te voorkomen. Een afstand van 50 voet of minder houdt de spanningsdaling op 2%, wat de huidige acceptabele limiet is.

Op dit punt van de installatie bent u nu klaar om de rails te kiezen. Je hebt al ontdekt waar de daksteunen zijn en dat je dak het extra gewicht van de panelen kan dragen. De standaardafstand voor dakspanten is 16 inch en afstandhouders, dit zijn palen die aan de dakspanten zijn vastgeschroefd, zijn tot 48 inch verdeeld. Als de structuur van uw dak niet standaard is, wilt u misschien met een ingenieur praten.

Het niet matchen van uw batterijbank met uw oplaadbron is het meest voorkomende probleem als het gaat om batterijen, met name met off-grid systeemgrootte. Uw array moet voldoende stroom leveren om de batterijen opgeladen te houden, maar niet zozeer dat ze te veel opladen. Het is moeilijk om het belang van de juiste afstand en bedrading voor zonnepanelen en de batterij te benadrukken. Over het algemeen gaan de meeste zonnepanelen echter tussen de 25 en 30 jaar mee, waarbij de duurste modellen een levensverwachting hebben van 40-50 jaar.

Over het algemeen is 20-30 voet de ideale afstand tussen een zonnepaneel, zoals een array, en de back-upvoeding voor zonnebatterijen. De controller bevindt zich niet dichter bij de zonnepanelen dan bij de batterijen, omdat deze het vermogen van de zonnepanelen beperkt, en er zal een ontluchting zijn die van nature optreedt. Als de schuur 300 meter van uw huis ligt, is het beter om zonnepanelen op de schuur te installeren in plaats van een 300 ft kabel te gebruiken. Een zonnepaneelinstallatie voor thuis zal tot of meer dan duizend onderdelen bevatten, dus het verzamelen van de juiste onderdelen kan veel tijd kosten om te onderzoeken wat elk onderdeel is en wat elk onderdeel doet.

Het zonne-rek is de hardware onder de zonnemodule die het paneel vastzet aan een oppervlak (dak, grond, paal) in de paneelinstallatie. Als de panelen een snaar zijn en elk paneel meer dan 50 watt is, zou je een draad van acht gauge gebruiken voor kleinere snaren en een draad van drie gauge voor langere snaren. Elk zonnepaneel voor thuis heeft zijn eigen specifieke meting, dus raadpleeg het specificatieblad van het paneel voor de zonnemodules die u overweegt. De installatie van uw zonne-energiesysteem voor uw huis duurt 1 of 2 dagen en u zult 25 jaar of langer genieten van zonne-energie.

Dat gezegd hebbende, zullen zonnepanelen na deze tijd nog steeds energie produceren, hoewel hun vermogen na dit punt aanzienlijk zal zijn afgenomen. Voer dezelfde berekening uit voor het aantal panelen over de breedte van het dak (336 inch ÷ 40 inch panelen %3D 8 panelen of 8 kolommen over de horizontale breedte van het dak. De beste manier om erachter te komen, is door de handleiding te raadplegen voor uw zonnepaneel, batterij of welk zonneonderdeel u ook wilt instellen. Met zonnepanelen wilt u de output maximaliseren, dus gebruik de kortst mogelijke draad voor de installatie.

Theoretisch kun je de zonnepanelen vanaf elke afstand installeren, zolang je maar voldoende kabeldraden hebt.