Hoe ver kunnen mijn zonnepanelen van de batterij verwijderd zijn?

De maximale afstand tussen zonnepanelen en batterijen moet 20 tot 30 ft zijn. Hoe korter de afstand tussen hen, hoe beter.

Hoe ver kunnen mijn zonnepanelen van de batterij verwijderd zijn?

De maximale afstand tussen zonnepanelen en batterijen moet 20 tot 30 ft zijn. Hoe korter de afstand tussen hen, hoe beter. Lange, dunne kabels verhogen de hoeveelheid verloren energie omdat de geleider bestand is tegen de stroom. Met een kortere, dikkere kabel wordt het energieverlies geminimaliseerd tijdens de transmissie.

U kunt zonnepanelen op 500 meter afstand van uw huis installeren, maar dit vereist lange, dure draden om energieverlies te voorkomen. Een afstand van 50 voet of minder houdt de spanningsdaling op 2%, wat de huidige acceptabele limiet is. Panelen hebben een efficiëntieclassificatie en hebben elk jaar een efficiëntiedaling van 0,5-1%. We ontwerpen een beetje extra hoofdruimte in uw systeem om rekening te houden met het verlies aan efficiëntie.

Zonne-energie kost vooraf behoorlijk wat geld, maar hoe je het ook snijdt, netgebonden zonne-energie kan zichzelf terugbetalen lang voordat de apparatuur verslijt. Als u niet de juiste spanning van uw zonnepanelen of accubank hebt, presteert uw systeem mogelijk niet goed of slechter - u kunt dure hardware beschadigen. Centrale omvormers hebben een limiet aan het aantal panelen dat ze kunnen ondersteunen, dus het is vaak niet zo eenvoudig als „alleen panelen toevoegen. Met zonnepanelen wilt u de output maximaliseren, dus gebruik de kortst mogelijke draad voor de installatie.

Er zijn veel redenen waarom de classificaties van zonnepanelen en de werkelijke output verschillen, maar als het gaat om afstand, draait het allemaal om de bedrading. Met een goede leverancier van zonnepanelen zullen ze alle informatie verstrekken die nodig is om de juiste draden te vinden en te gebruiken. Kortom, kies een zo dicht mogelijk locatie bij uw huis en koop de dikste kabeldraad die mogelijk is voor het zonnepaneel. Hoe verder de zonnepanelen van uw huis verwijderd zijn, hoe langer de kabels moeten zijn om te veel energieverlies te voorkomen.

Als de schuur 300 meter van uw huis ligt, is het beter om zonnepanelen op de schuur te installeren in plaats van een 300 ft kabel te gebruiken. Voor zonne-energie geoptimaliseerde kabeldraden zoals de WindyNation 8 AWG zullen zeker helpen als de panelen en batterijen ver uit elkaar moeten staan. Dat is slechts een voorbeeld omdat de draadmaat voor uw systeem afhankelijk is van de afstand, de grootte van het zonnepaneel en andere factoren. Om zonnepanelen in serie aan te sluiten, sluit u de positieve aansluiting van het ene zonnepaneel aan op de negatieve pool van een ander paneel.

Als je geen zonnepanelen op het dak kunt installeren, kies dan een grondlocatie zo dicht mogelijk bij je huis, zoals een pergola. De beste manier om erachter te komen, is door de handleiding te raadplegen voor uw zonnepaneel, batterij of welk zonneonderdeel u ook wilt instellen. Installeer de zonnepanelen zodat ze op het echte zuiden gericht zijn (als je op het zuidelijk halfrond bent, richt je de panelen echt naar het noorden).