Kun je zonnepaneel zonder batterij gebruiken?

Zonnepanelen zijn onafhankelijk en kunnen correct werken zonder batterijopslag. Het hangt echter allemaal af van uw verwachtingen en het gebruik dat u ervan wilt maken.

Kun je zonnepaneel zonder batterij gebruiken?

Zonnepanelen zijn onafhankelijk en kunnen correct werken zonder batterijopslag. Het hangt echter allemaal af van uw verwachtingen en het gebruik dat u ervan wilt maken. Als je zonne-energie als secundaire energiebron wilt, die je overdag kunt gebruiken en er niet van afhankelijk hoeft te zijn, zul je waarschijnlijk niet de behoefte voelen om een batterijopslag te kopen. Een hybride omvormer voor zonne-energie kan zonder batterijen werken.

Dit type systeem is aangesloten op zonnepanelen en op het elektriciteitsnet dat van beide van stroom voorziet. Als elektriciteit niet beschikbaar is en het gebruik van batterijen niet langer een optie is, zijn een netspanning (on-grid) zonne-omvormer, een dieselgenerator (voor netgebonden referentiespanning van zonne-omvormer) en een Zero export Device allemaal vereist. Door een zonnepaneel te gebruiken, hoeft u zich geen zorgen te maken over gevaarlijke stroomopwekkingsmachines en batterijen. U zult ook maandelijkse besparingen op energierekeningen zien, maar er zijn andere manieren waarop zonnepanelen u terugbetalen.

De batterijen zijn ingesteld om het gebruik van uw eigen zonne-energie te maximaliseren (voor wat besparingen in gebieden met Time Of Use-snelheid) en zijn beschikbaar voor wanneer het net uitvalt. Dun-filmeVan deze, monokristallijne zonnepanelen staan bekend als de meest efficiënte van alle andere. Uw apparaten nemen elektriciteit uit de batterijen wanneer uw zonnestelsel niet werkt ('s nachts of op bewolkte dagen). Het toevoegen van batterijopslag aan zonne-energie kan nog meer geld besparen dan alleen zonne-energie, maar zonne-energie alleen is op zichzelf over het algemeen economisch, dus het antwoord op de oorspronkelijke vraag is ja, zonne-energie is over het algemeen economisch levensvatbaar op zichzelf.

Zonnepanelen zijn een van de meest populaire zonnetechnologieën die tegenwoordig beschikbaar zijn voor huiseigenaren of bedrijven. Er zijn initiële kosten vooraf, maar aangezien zonnepanelen 25 jaar garantie hebben, bespaart u na verloop van tijd geld. Vanaf nu zijn zonnepanelen betaalbaarder dan ooit, en nu is de beste tijd om aan de slag te gaan nu. Straight Solar airconditioners en warmtepompen die groot genoeg zijn om een huis te verwarmen en te koelen, zijn nu beschikbaar.

Aangezien dit systeem geen batterijen nodig heeft, is het een goedkopere optie om een zonnepaneel zonder batterij en omvormer te hebben. Over het algemeen zullen de meeste zonnebatterijen die momenteel op de markt zijn tussen de 5-15 jaar meegaan, met loodzuurvariëteiten aan de lage kant en lithium-ionbatterijen aan de hoge kant. In normale scenario's, als uw eigen opwekking van zonne-energie en batterijen niet voldoende is, hebt u netstroom om uit te putten.