Kun je een zonnepaneel zonder batterij gebruiken?

Een zonnepaneel kan een AC-unit gebruiken zonder zonnebatterijen te gebruiken. Je hebt een hybride omvormer en een netgekoppelde verbinding nodig.

Kun je een zonnepaneel zonder batterij gebruiken?

Een zonnepaneel kan een AC-unit gebruiken zonder zonnebatterijen te gebruiken. Je hebt een hybride omvormer en een netgekoppelde verbinding nodig. zonnepanelen zijn onafhankelijk en kunnen correct werken zonder batterijopslag. Het hangt echter allemaal af van uw verwachtingen en het gebruik dat u ervan wilt maken.

Als je zonne-energie als secundaire energiebron wilt, die je overdag kunt gebruiken en er niet van afhankelijk hoeft te zijn, zul je waarschijnlijk niet de behoefte voelen om een batterijopslag te kopen. Een hybride omvormer voor zonne-energie kan zonder batterijen werken. Dit type systeem is aangesloten op zonnepanelen en op het elektriciteitsnet dat van beide van stroom voorziet. Sommige gebruikers hebben zelfs gemechaniseerde montagesystemen voor zonne-energie, waarbij hun zonnepanelen zich op een gemotoriseerde standaard bevinden die langzaam de zon volgt terwijl deze door de lucht beweegt.

De batterijen zijn ingesteld om het gebruik van uw eigen zonne-energie te maximaliseren (voor wat besparingen in gebieden met Time Of Use-snelheid) en zijn beschikbaar voor wanneer het net uitvalt. Een laadregelaar is een type DC naar DC-omzetter, daarom kan het voor enige verwarring zorgen, maar dit apparaat kan geen stroom van een zonnepaneel omzetten zonder batterij. De tweede reden waarom batterijen zo nodig zijn voor een off-grid zonnepaneelinstallatie, is vanwege energieopslag. Lithium-ionbatterijen Hoewel ze zeker veel duurder zijn dan typen loodzuuraccu's, zijn lithium-ionbatterijen zeker de langstlevende, lichtste en meest efficiënte keuze voor zonnetoepassingen.

Deze geavanceerde interactieve omvormers kunnen zonne- en batterijtechnologie integreren in een alles-in-één hybride omvormer. Het eerste probleem dat moet worden opgelost, is dat zonnepanelen gelijkspanning produceren en dat een AC-eenheid wisselspanning (Alternate Current) vereist. In normale scenario's, als uw eigen opwekking van zonne-energie en batterijen niet voldoende is, hebt u netstroom om uit te putten. Het beste vermogen voor een enkel zonnepaneel wordt bepaald door verschillende aspecten, zoals de efficiëntie van het zonnepaneel, de technologie die wordt gebruikt voor de verschillende soorten zonnepanelen, maar vooral het Maximum Power Point (MPP) met betrekking tot de IV-curve (figuur hieronder).

Een zonnestelsel dat zonder batterijen werkt, lijkt voor sommige mensen misschien onmogelijk, maar de waarheid is dat je heel goed een off-grid zonnestelsel kunt gebruiken zonder back-upbatterijen. Als u in een afgelegen, geïsoleerd gebied woont zonder centraal elektriciteitsnet, heeft u een batterijopslagapparaat nodig om uw zonneopwekking op te vangen voor later gebruik. Het gebruik van zonnepanelen om te genieten van een van de beste alternatieve energiebronnen kan geweldig zijn, maar het is belangrijk om rekening te houden met elk noodzakelijk onderdeel zoals batterijen. Energie van een zonnepaneel of zonnepaneel fluctueert op basis van de hoeveelheid zonlicht die het paneel kleeft.

Daarom raden we je aan om contact op te nemen met het ZC-team, dan heb je een exacte schatting van de ruimte en het type zonnepaneel dat je nodig hebt.