Is het beter om meer batterijen of zonnepanelen te hebben?

De energie die gedurende de levensduur van typische zonnepanelen op het dak wordt geproduceerd, maakt meer dan goed voor de energie die nodig is om ze te maken, te monteren en uiteindelijk te recyclen. Maar het toevoegen van een thuisbatterij verlaagt die dividenden meestal, volgens nieuw onderzoek van Stanford University.

Is het beter om meer batterijen of zonnepanelen te hebben?

De energie die gedurende de levensduur van typische zonnepanelen op het dak wordt geproduceerd, maakt meer dan goed voor de energie die nodig is om ze te maken, te monteren en uiteindelijk te recyclen. Maar het toevoegen van een thuisbatterij verlaagt die dividenden meestal, volgens nieuw onderzoek van Stanford University. Vooruitgang in batterijtechnologie betekent dat de huidige oplossingen voor zonne-opslag krachtiger en toegankelijker zijn voor het gemiddelde huis. De meeste zonne-batterijsystemen gaan ongeveer 10 tot 15 jaar mee, wat betekent dat u voldoende tijd hebt om de kosten van een batterij terug te verdienen in de vorm van veerkracht en kostenbesparingen.

Voordat u in de wiskunde duikt, bekijkt u de onderstaande infographic waarin de typische piekenergieproductie van zonnepanelen en piektijden voor energieverbruik worden beschreven. Zonnebatterijen slaan de extra zonne-energie op die uw panelen produceren die u niet meteen gebruikt, zodat u er later uit kunt putten. Als u niet de juiste spanning van uw zonnepanelen of accubank hebt, presteert uw systeem mogelijk niet goed of slechter - u kunt dure hardware beschadigen. Maar veel staten stappen af van genereuze nettomeetvoordelen en bijgevolg omarmen meer klanten zonnebatterijen voor overtollige energieopslag.

Er zijn een aantal nevenvoordelen van het installeren van opslag met zonne-energie, waaronder de mogelijkheid om toegang te krijgen tot bepaalde financiële prikkels en de mogelijkheid om uw huis langer onafhankelijk van het net van stroom te voorzien, maar er kunnen enkele gevallen zijn waarin zelfstandige opslag zinvol is voor uw huis of bedrijf. Wanneer zonnepanelen echter worden gekoppeld aan een thuisbatterij, gaat die overtollige elektriciteit in de batterij in plaats van naar het net te gaan. Deze batterijen zijn aangesloten op uw zonnepanelen zodat ze overtollige energie kunnen absorberen die uw huis niet gebruikt. Als uw zonnestelsel al goed is afgestemd op uw behoeften en u regelmatig overtollig vermogen exporteert, kunt u met extra panelen meer exporteren tegen uw huidige feed-in-tarief (FiT).

Als u uw zonnepanelen wilt koppelen aan opslag, zorg er dan voor dat u contact opneemt met meerdere gerenommeerde installatieprogramma's voor batterijopslag om ervoor te zorgen dat u de installatie van de hoogste kwaliteit krijgt tegen de best mogelijke prijs. In dit scenario is het installeren van een zonnebatterij financieel niet zinvol vanwege de beschikbare voordelen voor volledige nettometing in de detailhandel. Het kopen van batterijopslag om te combineren met uw zonnestelsel maakt het veel duurder en verlengt de duur van uw terugverdientijd. Hoewel sommige huiseigenaren ervoor kiezen om loodzuuraccu's te gebruiken in plaats van lithium-ionbatterijen omdat ze goedkoper zijn, hebben ze meestal een kortere levensduur, een lagere capaciteit en vereisen ze regelmatig onderhoud.

Het stimuleringsprogramma voor zonnebatterijen in Californië, genaamd SGIP, kan bijna een kwart van de kosten van een batterijinstallatie dekken.