Kun je batterijen toevoegen aan een bestaand zonnestelsel?

Als u uw systeem een paar jaar geleden hebt geïnstalleerd, hebben batterijen misschien geen zin gehad. Maar naarmate de markt verandert en de technologie vordert, zou u kunnen wensen dat u kunt profiteren van energieopslag.

Kun je batterijen toevoegen aan een bestaand zonnestelsel?

Als u uw systeem een paar jaar geleden hebt geïnstalleerd, hebben batterijen misschien geen zin gehad. Maar naarmate de markt verandert en de technologie vordert, zou u kunnen wensen dat u kunt profiteren van energieopslag. Hoewel er enkele uitzonderingen op de regel zijn, zijn de meeste zonnebatterijen die zijn ontworpen voor kleinschalig gebruik compatibel met bestaande zonnepaneelsystemen. De batterij die u kiest voor uw huis of bedrijf hangt af van uw reden voor het installeren van een energieopslagsysteem.

Tot slot? Het is duur, maar je kunt batterijen toevoegen aan een bestaand zonnestelsel. Verwacht niet dat het financieel zinvol zal zijn totdat de prijzen van zonnebatterijen aanzienlijk dalen. Tot die tijd is alleen zonne-energie de beste waar voor geld. Als u tijdens een netstoring geen batterij hebt, heeft u geen stroom.

Het toevoegen van batterijopslag voor bestaande zonnepanelen is de beste manier om het zonnestelsel van uw huis te voltooien en op weg te gaan naar meer energiebeheersing en onafhankelijkheid. Als u al een netgebonden zonnestelsel hebt geïnstalleerd, kunt u mogelijk een back-upbatterij toevoegen en uw systeem nog kostenefficiënter maken. Een hybride zonnemodel geeft u meer energie-onafhankelijkheid, verlaagt het hele jaar door uw maandelijkse energierekeningen en helpt uw CO2-voetafdruk te compenseren. Verwijzingen zijn een van de meest voorkomende manieren waarop eigenaren van onroerend goed een installateur voor een zonnepaneelsysteem vinden.

Infinite Energy is de experts op het gebied van batterijopslagsystemen voor thuis en kan u helpen beslissen of het toevoegen van opslag van zonnebatterijen aan uw bestaande zonne-energiesysteem de juiste beslissing is, zowel op korte als lange termijn. Afhankelijk van uw batterijconfiguratie kunt u's nachts, op dagen met lage productie en tijdens stroomuitval mogelijk energie uit uw zonnebatterij halen. Als je vooral geïnteresseerd bent in het verkleinen van je ecologische voetafdruk, dan is het toevoegen van een zonnebatterij aan je zonnestelsel thuis waarschijnlijk een natuurlijke volgende stap. Als u denkt dat u later nog een batterij aan uw zonnestelsel thuis wilt toevoegen, overweeg dan om een model te kopen waarmee u batterijen op elkaar kunt stapelen om uw totale opslagcapaciteit te vergroten.

Als u een back-upbatterij aan uw bestaande zonnepaneelsysteem wilt toevoegen, zorg er dan voor dat u de details van uw systeem, uw elektriciteitsgebruik en uw opslagdoelstellingen deelt met uw installateur om te bepalen welk type systeem het beste bij uw huis past. Als je een zogenaamd „storage ready” systeem hebt, heb je al een omvormer die eenvoudig een batterij in je zonnepaneelopstelling kan integreren. Het installeren van een zonnepaneel met de toevoeging van een back-up zonnebatterij is nog nooit zo betaalbaar of praktisch geweest. Deze systemen gebruiken een eigen batterij en stellen u in staat de uitverkoop van zonnestelsels te maximaliseren, aangezien u de back-upmogelijkheid van de batterij toevoegt aan uw bestaande netgebonden zonnestelsel.

Met behulp van deze 'zonnebufferbatterijmethode' stroomt de elektrische stroom overdag in de zonnebatterij. Een standaard omvormer voor zonne-energie kan alleen de gelijkstroom die uw zonne-energiesysteem genereert omzetten in wisselstroom, die rechtstreeks in het net kan worden gevoed of kan worden gebruikt om uw huishoudelijke apparaten van stroom te voorzien. In tegenstelling tot een systeem met alleen zonne-energie, met een solar plus batterijopslagsysteem, kunt u uw zonne-energie blijven produceren en gebruiken, zelfs als het net uitvalt. In een DC-gekoppeld systeem wordt het zonnepaneel rechtstreeks op de accubank aangesloten met behulp van een laadregelaar.

Maar de donkere Canadese winters en historisch hoge kosten van zonnebatterijen hebben sommige mensen er mogelijk van weerhouden om over te schakelen naar zonne-energie.