Hoeveel zonnepanelen zijn er nodig om een huis off-grid te laten draaien?

De meeste gegevens suggereren dat een typisch Amerikaans huis (2.000 vierkante meter huis) jaarlijks ongeveer 11.000 kilowattuur verbruikt. Dus als we ons totale verbruik delen door de verwachte output van één zonnepaneel, zien we dat ongeveer dertien zonnepanelen van deze omvang voldoende zouden zijn om een huis van die grootte van stroom te voorzien.

Hoeveel zonnepanelen zijn er nodig om een huis off-grid te laten draaien?

De meeste gegevens suggereren dat een typisch Amerikaans huis (2.000 vierkante meter huis) jaarlijks ongeveer 11.000 kilowattuur verbruikt. Dus als we ons totale verbruik delen door de verwachte output van één zonnepaneel, zien we dat ongeveer dertien zonnepanelen van deze omvang voldoende zouden zijn om een huis van die grootte van stroom te voorzien. De gemiddelde off-grid woning heeft meestal ongeveer 7 kW (of 7000 watt) aan vermogen nodig om volledig te vertrouwen op zijn eigen energieproductie. Het aantal zonnepanelen hangt af van de hoeveelheid stroom die u gebruikt, het gemiddelde dagelijkse zonlicht en hun grootte.

Een klein huis of hut die 1.500 kWh gebruikt en gemiddeld 4 uur vol zonlicht per dag ontvangt, heeft twee panelen van 300 W nodig. Een groot huis, in hetzelfde gebied, dat 9000 kWh nodig heeft, zou tien panelen van 300 W nodig hebben. Hoeveel zonnepanelen heb je nodig? Een gemiddeld Amerikaans huis zou 60 ea, 100 W-panelen of 20 ea, 300 W-panelen nodig hebben om hun huidige gebruik te vervangen. Echter, geen off-grid huis is gemiddeld, en er is veel om rekening mee te houden bij het dimensioneren van uw off-grid zonnestelsel.

Elk paneel genereert jaarlijks ongeveer 900 kWh per jaar. Gemiddeld verbruikt een huis jaarlijks 11.000kWh vermogen, wat betekent dat je ongeveer 13 panelen nodig hebt om je huis 100% van stroom te voorzien. Zoals u aan deze voorbeelden kunt zien, kunnen de kleinste aanpassingen aan de uren zonlicht, de spanning van de batterijen en zelfs de temperatuur die u ze kunt opslaan een aanzienlijk effect hebben op het aantal panelen dat uw huis nodig heeft. Voor elke behoefte is er een paneelformaat en voor grootschalige energieproductie kunt u een combinatie van meerdere panelen gebruiken.

De reden voor een tweede laadregelaar is dat elk zonnepaneel een bedrijfsspanning heeft waarbij je de maximale hoeveelheid stroom krijgt. Uw typische zonnepanelen worden geleverd met een garantie die 25 jaar meegaat, dus u zult gegarandeerd vrij lang van de vruchten plukken. U moet dan berekenen hoeveel elk paneel onder gemiddelde omstandigheden zal produceren, afhankelijk van uw gebied en het aantal panelen installeren dat uw vereiste elektriciteit zou kunnen produceren. Dit is een essentiële stap om ervoor te zorgen dat je voldoende batterijopslag en zonnepanelen hebt om alles te laten werken wat je nodig hebt, nu en in de toekomst.

Het standaardhuis gebruikt minimaal 7 kW elektriciteit per dag, waarvoor een systeem van zes panelen en drie batterijen nodig zou kunnen zijn. De onderstaande tips helpen u bij het berekenen van hoeveel zonnepanelen u nodig heeft en welke factoren van invloed zijn op dat aantal. Laten we voor de eenvoud zeggen dat u besluit om zonnepanelen van 300 watt te installeren en dat uw zonnepanelen 6 uur zonlicht per dag ontvangen. En zelfs dan is het vaak kosteneffectiever om te investeren in energiezuinigere apparaten in plaats van de extra 25% uit te geven aan monokristallijne zonnepanelen.

Dit systeem maakt overdag gebruik van zonne-energie om uw huis van stroom te voorzien en slaat overtollige energie op in een batterijbank. Daken met steile plaatsen maken het installeren van zonnepanelen moeilijker en kunnen betekenen dat een installateur mogelijk niet zoveel panelen op het dak kan plaatsen. Bij de installatie van zonnepanelen, om te weten hoeveel panelen u nodig zou hebben, moet u weten hoeveel energie een enkel paneel produceert. Als u meerdere panelen in serie hebt, wat een goed idee is om de bedradingskosten te verlagen, betekent één paneel bij 66% productie dat de hele snaar 66% efficiëntie heeft.