Kunnen batterijen worden toegevoegd aan bestaande zonnepanelen?

Als u uw systeem een paar jaar geleden hebt geïnstalleerd, hebben batterijen misschien geen zin gehad. Maar naarmate de markt verandert en de technologie vordert, zou u kunnen wensen dat u kunt profiteren van energieopslag.

Kunnen batterijen worden toegevoegd aan bestaande zonnepanelen?

Als u uw systeem een paar jaar geleden hebt geïnstalleerd, hebben batterijen misschien geen zin gehad. Maar naarmate de markt verandert en de technologie vordert, zou u kunnen wensen dat u kunt profiteren van energieopslag. De batterij die u kiest voor uw huis of bedrijf hangt af van uw reden voor het installeren van een energieopslagsysteem. Als u tijdens een netstoring geen batterij hebt, heeft u geen stroom.

Het toevoegen van batterijopslag voor bestaande zonnepanelen is de beste manier om het zonnestelsel van uw huis te voltooien en op weg te gaan naar meer energiebeheersing en onafhankelijkheid. Tot slot? Het is duur, maar je kunt batterijen toevoegen aan een bestaand zonnestelsel. Verwacht niet dat het financieel zinvol zal zijn totdat de prijzen van zonnebatterijen aanzienlijk dalen. Tot die tijd is alleen zonne-energie de beste waar voor geld.

De omvormer die op een bestaand zonnepaneel wordt gebruikt, bepaalt de route die men moet nemen om batterijen aan een zonneproject toe te voegen. Solar-plus-opslagsystemen zijn ofwel AC-gekoppeld of DC-gekoppeld. AC-gekoppelde systemen vereisen een extra, aparte omvormer om de batterijen op te laden. DC-gekoppelde systemen gebruiken een laadregelaar of andere DC-DC-omzetter om PV-stroom naar de batterijen te voeden en vervolgens via één omvormer voor netgebruik.

Door een andere omvormer toe te voegen, wordt de batterijfunctie geregeld en kan de omvormer voor zonne-energie erop worden aangesloten. Deze batterijen zijn lithium-ijzerfosfaat (LiFePO) -technologie, die nu de standaard is voor back-up van zonnebatterijen vanwege de stabiliteit en levensduur van de batterij. We hebben de laatste tijd een golf van oproepen opgemerkt van mensen die batterijback-up willen toevoegen aan hun bestaande nettie-zonnestelsel. De meeste gebouwen gebruiken wisselstroom, maar uw zonnepaneelsysteem produceert elektriciteit in gelijkstroom (DC) stroom.

Hoewel er enkele uitzonderingen op de regel zijn, zijn de meeste zonnebatterijen die zijn ontworpen voor kleinschalig gebruik compatibel met bestaande zonnepaneelsystemen. Hybride zonnesystemen worden een echte game-changer om uw veiligheid en comfort thuis te garanderen en de afhankelijkheid van het net te verminderen. Als uw zonnepaneelsysteem oorspronkelijk niet is ontworpen met de mogelijkheid om later opslag toe te voegen, zal de installatie iets gecompliceerder zijn. Maar dankzij recente technologische sprongen worden batterijen hard op weg een meer haalbare optie te worden voor zonneconsumenten.

Helaas passen niet alle omvormers op alle soorten batterijen, dus uw keuze van de batterij kan worden bepaald door de specificaties van uw huidige zonnestelsel. De meeste batterijen hebben voldoende zonne-energie opgeslagen om uw kritieke belastingen een paar uur draaiende te houden. Het belangrijkste voordeel van een DC-gekoppelde oplossing is dat uw systeem efficiënter zal zijn - dat wil zeggen dat het minder energie verliest die uw zonnepanelen produceren tijdens het conversieproces. Maar om er zeker van te zijn dat het een goede financiële beslissing is, is het belangrijk om de totale kosten van de zonnebatterij en de installatie ervan af te wegen tegen hoeveel u waarschijnlijk in de loop van de tijd zult besparen.

Batterijsystemen met hybride omvormers zijn de meest robuuste, duurzame zonne-batterijsystemen die momenteel op de markt zijn. Er zijn echter enkele batterijen die aan een zonne-energiesysteem kunnen worden toegevoegd zonder dat er een extra omvormer nodig is. Stringomvormers moeten ongeveer om de 10 jaar worden vervangen, dus als u een zonnepaneelsysteem heeft dat minstens vijf jaar oud is, kunt u overwegen om uw bestaande omvormer te ruilen voor een alles-in-één optie voor zonne- en opslagomvormers.